Awe nós quièr compartí un receta. Ta trata di un receta italiano pa prepará un pasta cu marisco. Nós ta preferá uza como pasta linguini pa e símpel motibu qu linguini ta absorvé e saus den e panchi bon y ta duna asina un dimenshón adishonal na e producto final.
Preferiblemente un linguini italiano manera esún di de Cecco o Arrighi.
Traha cada porshón separá; su sabor ta sali mihó.
Ingrediente:
Pasta linguini o fettucini (100 – 150 gr pasta secu pa persona)
Marisco mesclá (un man llen)
Cabarón grandi
Mejillón
Zeta di oleifi extra birgen
Conofló (3 jente)
Cibollo largu
Albahaca (o yerba di hole)
Biña blancu
Bouillon di cabarón
Mientras e pasta tá herebiendo ta cuminsá prepará e mescla.
1. Basha un 3-4 cuchara di zeta di oleifi den un panchi.
2. Ora e zeta tá suficiente cayente, ta hasa e mejillonan durante algún minüt.
3. Mientras e mejillonan tá hasando ta adishoná conofló
4. Adishoná biña blancu (mitar còpi)
5. Adishoná bouillon (un còpi)
6. Adishoná mescla di marisco
7. Laga e mescla herebé un cincu minüt máximo
8. Adishoná cabarón y albahaca
9. No laga cabarón herebé muchu largu pa e por queda juicy.
10. Adishona pasta y laga e pasta caba di absorbe e saus – queda bòltu e mescla
11. Adishona cibollo largu (còrtá na pida-pida)
12. E saus lo bira diqui pa motibu di e pasta. Ora e pasta a absorvé e saus por bolbe basha algu di zeta di oleifi x-birgen
Sirbi pasta y bon apetit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario